Donselaar groep en Corona update

  • 27 maart, 2020
  • Home
  • Blog
  • Donselaar groep en Corona update
Donselaar groep en Corona update
Donselaar groep en Corona update

De gevolgen van het Corona-virus op het Nederlandse MKB worden steeds groter, de regelgeving en situatie ontwikkelt zich enorm snel.

Binnen onze groep van 5 bedrijven zijn we actief in de Glampingmarkt (50+ landen), in de Tenten (o.a. 100+ festivals) en met Verdo Werkt zijn we specialist in werk. Dagelijks zijn we actief met gemiddeld 125 medewerkers waarvan 65 in vaste dienst.

We wisten als bedrijf keer op keer door te groeien en groei dat is onze uitdaging. Ik ben ondernemer en hou van risico. Maar ook van gezond verstand en realisme.

We willen voorbeeld bedrijven bouwen en daarbij hoort ook een maatschappelijke verantwoording.

Per direct zijn de volgende maatregelen ingevoerd:

  1. Meer dan 60% van de groep werkt per direct thuis
  2. Alle fysieke afspraken welke niet direct noodzakelijk zijn, zijn per direct afgezegd. Contactmomenten vinden enkel telefonisch of online plaats. In ieder geval tot 6 april 2020 alle sollicitaties gebeuren b.v. via Facetime.
  3. Thuis samenwerken met Microsoft teams.
  4. Iedereen opgeroepen sociale contacten zoveel mogelijk te mijden.
  5. Iedereen wast zijn handen regelmatig en schud geen handen.
  6. Iedereen houdt min. 1.5 meter afstand.

We moeten de adviezen van de overheid zoveel mogelijk volgen. Pak alsjeblieft allemaal je verantwoordelijkheid als ondernemer, bedrijf en ook zeker als werknemer.

We kunnen dit echt alleen met z’n allen.

Aan alle collegaondernemers: Blijf helder nadenken, schakel op lange- en korte termijn en heb vertrouwen in de maatschappelijke en economische verantwoording van onze overheid en banken. Jij bent tenslotte de enige die bepaald hoe je zelf omgaat met alle veranderingen in je omgeving.

‘’When you can’t control what’s happening, challenge yourself to control the way you respond to what’s happening. That’s were the power is’’